Održana izvještajna godišnja skupština
đakovačkog Ogranka Njemačke zajednice

 

17. svibnja 2022. godine održana je izvještajna godišnja skupština đakovačkog Ogranka Njemačke zajednice. Skupštinu je otvorio predsjednik udruge, g. Vilim Haas, te pozdravio nazočne goste i članove udruge. Nakon toga predložio je Dnevni red koji je glasanjem skupštine dizanjem ruku jednoglasno prihvaćen.

Dnevni red skupštine:
1.    Otvaranje Skupštine, pozdravna riječ predsjednika Ogranka, te izbor radnih tijela Skupštine
    a) radno predsjedništvo: predsjednik i 2 člana
    b) zapisničara
    c) ovjerovitelje zapisnika: 2 člana
2.    Izvješće o radu Ogranka u 2021.-toj godini
3.    Rasprava i zaključci
4.    Smjernice za rad u nadolazećem razdoblju
5.    Pozdravna riječ gostiju
6.    Zaključak Skupštine

  1. Za predsjednika radnog predsjedništva izabran je g. Mladen Ratinčević, 2 člana radnog predsjedništva su g. Vlado Orešković i g. Stjepan Florijan, za ovjerovitelje Zapisnika izabrane su gđa Ljiljana Haas i gđa. Mirjana Goluža, dok je za zapisničara izabran Mario Švarcmajer.
  2. Izvješće o radu Ogranka u 2021.-toj godini podnio je predsjednik Ogranka, g Vilim Haas. Predsjednik je naglasio kako je protekla 2021. godina, bila gotovo isto kao i 2020 godina obilježena koronom i njenom vladavinom! No, ipak smo na svečani i primjereni način obilježili 20 godina postojanje našeg Ogranka, počevši o sv. mise na njemačkom jeziku, koje nije bilo unazad 80 godina, te uspjelom i sveobuhvatnom izložbom iz rada i djelovanja našeg Ogranka! A i posjete, i aktivnosti našeg Ogranka Krndiji su bile redovne i primjerene.
  3. Izvješće je prihvaćeno, a rasprave o predočenome nije bilo.
  4. Smjernice za rad u nadolazećem razdoblju također je iznio predsjednik Ogranka: Nastojat ćemo kao i do sada biti aktivni i prisutni na svim poljima što se širenja i njegovanja nijemstva u našem gradu, i u našoj županiji tiče, te se nadamo da nas ovaj puta neće omesti nikakva korona niti neka druga pošast!
  5. Za riječ se javio tajnik DG-a, gosp. Darko Apel. U ime Njemačke zajednice pohvalio je rad i aktivnosti našeg Ogranka, te izjavio kako se nada da ćemo tako i dalje nastaviti. Ujedno, upoznao nas je i s radom naše Središnjice, te nastojanjima da svojim aktivnostima budu prisutni na svim područjima koje su značajne za našu zajednicu.
  6. Kao zaključak ove Skupštine, rečeno je da ćemo i dalje nastaviti s našim radom u okviru Ogranka, te da ćemo kroz odgovarajuća druženja i redovna održavanja sastanak IO-a našeg Ogranka raditi na afirmiranju našeg švapskog postojanja!

 

Zapisničar:
Mario Švarcmajer
  Predsjednik Ogranka:
Vilim Haas
     
 

Ovjerovitelji zapisnika:

 
Ljiljana Haas   Mirjana Goluža
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 


NASLOVNICA