Božićni domjenak đakovačkog Ogranka
     

Tijekom prosinca, kako je to već uobičajeno u radu đakovačkog Ogranka članovi  IO- a Ogranka organiziraju 'Božićni domjenak' gdje bi se uz zajedničko druženje prisjetili događanja tijekom protekle godine.
To druženje je ujedno i zajednički prošireni sastanak IO-a Ogranka na kojem se očekuje da kroz međusobni razgovor i primjedbe ukažemo jedni drugima na učinjene propuste, na ono što nije tijekom godine učinjeno, a trebalo je, kao i pohvale za sve ono što je uspješno obavljeno.

            Tako je bilo i ove godine. Predsjednik Ogranka, gosp. Vili Haas na samom početku sastanka pozdravio je sve prisutne i čestitao članovima i njihovim obiteljima nadolazeće blagdane, prvo na njemačkom, a potom i na našem, hrvatskom jeziku.
           
            Otvarajući ovaj sastanak Vorstand-a, Predsjednik Ogranka je posebno pozdravio našeg najstarijeg člana, gosp. Tomu Schwällera, koji je bez obzira na svoju poodmaklu dob redovno prisutan na svim našim druženjima, a onda je s ponosom naglasio kako je ovo 286-i sastanak Izvršnog odbora Ogranka, što je prilično respektabilno, jer to nedvojbeno govori o tome koliko naš Ogranak kontinuirano radi i koliko je sva naša aktivnost točno i precizno evidentirana u svim postojećim Zapisnicima.

            Sastanak je nastavljen nabrajanjem svih aktivnosti naših članova i našega Ogranka. Govorilo se Krndiji i našoj prisutnosti u svim događanjima vezanih uz to, nekada švapsko selo. Redovno posjećujemo spomenik postavljen u Satnici Đakovačkoj posvećen Nijemcima koji su tu nekada živjeli, a od 30. listopada 2019.-te godine, gotovo isti spomenik podignut je na mjesnom groblju u Gašincima, nastavio je svoje izlaganje predsjednik Ogranka, Vili Haas. 

            Spomenuo je također, po sedamnaesti puta održan kviz 'DEUTSCHLAND', kao i našu uspješnu obostranu suradnju s Ekonomskom školom Braća Radić, kao i Gimnazijom A.G. Matoš iz Đakova.

            Pričalo se i o dobroj suradnji s našim gradskim i vjerskim vlastima, kao i o redovno održavanim sastancima IO-a Ogranka, a spomenuto je i uredno i redovno oglašavanje naših aktivnosti na našim e-stranicama.

            Predsjednik Ogranka je spomenuo i one, (ne) aktivnosti koje su mogle biti, a nisu! Pa je tako naveo da već drugu godinu đakovačke Švabe nemaju svoj štand na Đakovačkim vezovima, a imali su. Tu je još i neredovito plaćanje članarine, kao i relativno slab odaziv članova na sastanke IO-a, kao i na sva ona ostala druženja za koja su redovno i uredno poslane obavijesti.


            „Neću više dužiti i opterećivati Vas u ovo predblagdansko vrijeme, već ću Vam još jednom poželjeti sve najbolje, a time se ujedno nadam da ćemo u slijedećoj, 2020.-oj godini našim zajedničkim radom i trudom doprinijeti boljem i uspješnijem radu našega Ogranka“, završio je svoje izlaganje gosp. Vili Haas.